שימוש בהומיאופתיה ושיטות אלטרנטיביות לטיפול בסרטן מוח:
כאשר מדובר באבחנה שקובעת כי אתה נושא סרטן מוחי וסיכויי ההחלמה שלך לא גבוהים במיוחד, זה רק צפוי כי אנשים יחפשו פתרונות בעולם האלטרנטיבי בנוסף לקונבנציונאלי כאשר האחד מהם מאכזב אותם ושולח אותם לגזר דין מוות תוך תקופה מסוימת. והיות והתקווה מתה אחרונה, רבים מחולי הסרטן (סרטן ריאות,סרטן הלבלב) פונים לטיפולים המשלימים שאולי יספקו להם איכות חיים טובה יותר אם לא ארוכה יותר.
אנשים רבים עם גידולי מוח חשוכי מרפא נוטים להשתמש בטיפולים אלטרנטיביים לדוגמת נטילת ויטמינים והומיאופתיה בנוסף לטיפולים הקונבנציונאליים, כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בשנת 2010. הנתונים שהתפרסמו מדברים על כך שכ-40% מן החולים בסרטן המוח השתמשו בטיפולים אלטרנטיביים כולל תרופות הומיאופתיות, תוספי ויטמינים וטיפול פסיכולוגי.
המחקר כלל 621 אנשים עם סרטן דרגה 2 עד דרגה 4 חשוך מרפא מסוג גליומה אשר השלימו שאלונים על שימוש שהם עשו בטיפולים אלטרנטיביים. כאשר טיפול אלטרנטיבי הוגדר כשימוש בשיטות או תרכובות בהם לא נעשה שימוש קליני בפועל ולא העריכו את השפעתם המדעית.
התגלה כי אנשים צעירים ונשים עם השכלה גבוהה נטו להשתמש בטיפולים אלטרנטיביים יותר מאשר גברים מבוגרים ובעלי השכלה נמוכה. כמו כן, מסתבר כי רוב האנשים פונים לטיפולים אלטרנטיביים לא בגלל שלא מרוצים מן הטיפול הקונבנציונאלי אותו מקבלים, אלא כי מעוניינים להוסיף פן נוסף מועיל לטיפול. מתוך רשימת הסיבות, התשובות הנבחרות היו "כדי לתמוך בטיפול קונבנציונלי", "לבנות את התנגדות הגוף" ו-"לעשות משהו לבד על מנת לטפל בסרטן". התגובות הכי פחות נבחרות היו: "כי אני מפחד מהשיטות המקובלות" ו-"בגלל הרופאים אין לי מספיק זמן". כמו כן, עולה מן המחקר כי 39% מן החולים השתמשו בהומיאופתיה מן הסיבות שהוזכרו לעיל, 31% נטלו תוספי ויטמינים ו-29% השתמשו בשיטות פסיכולוגיות שונות. כיום קיימים בשוק מוצרים רבים אשר חלקם נחקרו רבות על ידי מדענים וגם הוכיחו עצמם כמועילים בתנאים כאלו ואחרים ורבים אחרים אשר ההשפעה שלהם לא נתמכת באף מחקר רציני ו/או קליני. לכן טרם שימוש בכל מוצר יש לברר עליו רבות ככל הניתן ולוודא שיש הוכחות מדעיות להשפעתם.
מחבר המאמר, ד"ר אוליבר היס, נוירוכירורג באפנדורף (המבורג שבגרמניה) טוען כי מן החלק הגדול של הטיפולים האלטרנטיביים ניתן להתעלם, מוסיף ואומר כי רופאים צריכים להיות מודעים לרצון החולים לחפש טיפולים אלטרנטיביים ולעודד דיון פתוח של אפשרויות. הדרכה שלהם עשויה להיות לכלי יעיל, במיוחד כאשר חלק מן הטיפולים מפוקפקים, יקרים ומזיקים יותר מאשר מועילים.